İstanbul Düşük Tedavisi 

    Gebelik özel olmasının yanı sıra zorlu ve riskli bir süreçtir. Gebelik süresince anne adayının vücudunda birçok değişim meydana gelir. Bu değişimler çoğu zaman bir sağlık problemine yol açmasalar da bazen, gebeliğin erken sonlanmasına yol açabilirler. Fetüs 500 grama ulaşmadan veya hamilelik 20. haftasını doldurmadan gebeliğin sonlanması durumuna düşük adı verilir. Düşükler genelde bebekte meydana gelen kromozom bozuklukları sebebi ile meydana gelirler. Kromozom anormallikleri genelde, gebeliğin 12. haftasına ulaşmadan sonlanmasına sebep olurlar. Bunlara ek olarak anne adayında görülen bazı hormon hastalıkları, rahim içi anormallikler ve genetik faktörler de düşüklere yol açabilmektedir. Bahsettiğimiz sebeplerden art arda yaşanan düşükler, ‘’Tekrarlayan Düşük’’ olarak ifade edilirler.

    Düşük tedavisi hem düşük yapmış kadınlara hem de düşük riski taşıyan kadınlara uygulanır. Böylece hamilelik söz konusu ise gebeliğin devam edebilmesi ve bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilmesi için tüm önlemler alınır. Düşük yapmış kadınlarda ise düşük tedavisi, bir sonraki gebeliğin sağlıklı geçebilmesi ve bireyin genel sağlık durumunun kontrol edilebilmesi için yapılır.

    İstanbul düşük tedavisi ve tekrarlayan düşük tedavisi hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Mehmet Bekir Şen’den randevu alabilirsiniz.

    Düşük Nedir?

    Gebeliğin; fetüs 500 grama, hamilelik ise 20. haftasına ulaşmadan sonlandığı durumlar düşük olarak ifade edilir. Düşükler, sanılanın aksine oldukça sıktırlar. Her 10 hamilelikten 2’si düşükle sonuçlanabilmektedir. Düşükler genelde bebekte bulunan kromozom anormallikleri sebebi ile meydana gelirler. Eğer düşükler tekrarlayan bir yapıda ise bu durum ‘’tekrarlayan düşük’’ adını alır. Tekrarlayan düşükler, düşük tedavisi uygulanmadığı takdirde bir sonraki gebelik için her zaman risk teşkil ederler.

    Düşük Neden Olur? Düşük Yapma Nedenleri Nelerdir?

    Anne adayı kaynaklı düşük nedenleri arasında en sık rastlanılanları şunlardır:

    • Gebelik şekeri.
    • Hormonal bozukluklar.
    • Enfeksiyon hastalıkları.
    • Rahim içi anormallikler, rahmin yapısında bulunan bozukluklar.
    • Rahimde miyom ve polip gibi kitlelerin varlığı.
    • Rahim içi yapışıklıklar.
    • Diyabet ve tiroit gibi hastalıklar.
    • Kalıtımsal faktörler.

    Bunlara ek olarak embriyonun gelişim sürecinde meydana gelen kromozom anormallikleri de gebeliğin erken sonlanmasına yol açabilmektedir.

    Düşük nedenlerinin belirlenebilmesi ve düşük tedavisinin uygulanabilmesi için bir kadın doğum uzmanı ile görüşmek gerekir. Böylece düşük yapan kadınların sağlık durumları kontrol altına alınabilir, sonraki gebeliklerin sağlıklı devam edebilmesi için çeşitli tedavi uygulamaları gerçekleştirilebilir.

    Düşük Nasıl Olur?

    Düşükler genelde, bebeğin olması gerektiği şekilde gelişimine devam edemiyor olması sebebi ile gerçekleşir. Bunun en büyük sebebi kromozom bozukluklarıdır. Fetüsün kromozom sayısında veya kromozom yapılarında bir bozukluk varsa gebelik devam edemez, düşük gerçekleşir.

    Düşük Belirtileri Nelerdir?

    Düşük belirtileri arasında en sık rastlanılanları şunlardır:

    • Vajinal lekelenme tarzı kanama.
    • Karın ve bel bölgesinde krampları andıran ağrılar.
    • Vajinadan kanla birlikte doku veya sıvı gelmesi.
    • Mide bulantısı ve buna bağlı kusma.
    • Yüksek ateş ve halsizlik.

    Bu belirtiler gebeliğin kaçıncı haftasında olunduğuna ve farklı faktörlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Yine düşüğe sebep olan ikincil bir hastalığın varlığında, hastalar düşük belirtileri ile birlikte ikincil hastalıkların da belirtilerini deneyimleyebilirler. Düşük yaptığından şüphe eden kadınlar vakit kaybeden bir kadın doğum uzmanı ile görüşmelidirler.

    Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Düşük tedavisi, kişiye özel bazı yaklaşımlar içerir. Bu yaklaşımlar dahilinde hastanın genel kontrolleri sağlanır. Düşüğün tam olarak gerçekleştiğinden emin olunur. Devam eden kanama söz konusu ise kanama durdurulur. Hastaya antibiyotik ilaç verilebilir.

    Hasta detaylı olarak muayene edilir. Bu sürece bazı kan testleri ve ultrasonla gözlem gibi tetkikler eşlik edebilir. Eğer anne adayının rahminde parça kalmışsa revizyon kürtajı olarak bilinen işlem gerçekleştirilebilir. Bu işlemde özel bir vakum cihazı yardımı ile rahimdeki parçalar temizlenir. Düşük tedavisinin en önemli yanı ise düşüğün sebeplerinin araştırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda hastanın rahim filmi çekilebilir. Böylece düşüğe yol açan faktörler belirlenebilir ve sonraki gebelikler için çeşitli önlemler alınabilir.

    Düşük tedavisi, daha önce düşük yapmış hamile kadınlara da uygulanır. Böylece devam eden gebelik düzenli olarak kontrol edilir. Ortaya çıkabilecek sorunlar erkenden tespit edilmeye çalışılır. Gebeliğin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi ve bebeğin dünyaya gelebilmesi için tüm modern imkânlar sevk edilir.

    İstanbul Düşük Tedavisi Fiyatları 2025

    Düşükler, genelde embriyonun gelişim aşamasında görülen kromozom anormallikleri sebebi ile meydana gelirler. Buna ek olarak anne adayı kaynaklı hastalıklar da düşüklere yol açabilir. Düşük nedenlerinin araştırılması, sonraki gebeliklerin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden düşük yapmış kadınlar mutlaka bir kadın doğum uzmanı ile irtibat halinde olmalıdırlar. Düşük tedavisi hastaya özel bazı yaklaşımlar içerir. Bu yüzden düşük tedavisi fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    İstanbul tekrarlayan düşük tedavisi fiyatları ve düşük tedavisi hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Mehmet Bekir Şen’den randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button