Histeroskopi İstanbul

    Rahimin sağlıklı bir yapıda olması kadınların doğurganlığı ve genel sağlıkları için gerekli bir durumdur. Rahimde meydana gelen rahatsızlıklar; adet döngüsü gibi önemli döngülerde düzensizliklere ve doğurganlığa zarar verebilir. Bu hastalıklar sebebi ile hastalar şiddetli adet kanamaları ve kısırlık gibi şikâyetlere sahip olabilir. Bu hastalıkların teşhisi ve tedavisi için kullanılan birçok özel uygulama vardır. Histeroskopi de bu uygulamalardan biridir. Histeroskopi uygulaması sayesinde çeşitli hastalıkların teşhisi yapılabilir. Rahim içerisinde bulunan kitlelerden veya rahimden doku örnekleri alınabilir. Histeroskopi uygulaması, aynı zamanda çeşitli hastalıkların tedavisi sırasında da kullanılmaktadır. Histeroskopik ameliyatlarla tedavi edilen hastalıklar sonrası iyileşme süreci çok daha hızlı ve sağlıklıdır.

    Histeroskopi uygulamaları ve kadın hastalıkları hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Mehmet Bekir Şen’den randevu alabilirsiniz.

    Histeroskopi Nedir?

    Histeroskopi, histeroskop isimli cihaz yardımı ile; hastalıkların teşhisi için, doku örneği almak için veya hastalıkları tedavi etmek için kullanılabilen bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde bazı hastalıklar, hastanın karnına kesi atılmadan gerçekleşen cerrahi operasyonlarla tedavi edilebilir.

    Histeroskopi sayesinde kısırlık gibi rahatsızlıkların sebepleri detaylı bir biçimde araştırılabilir. Rahimde bulunan kitle ve kistlerden, araştırma yapmak amacı ile doku örnekleri alınabilir.

    Uygulamanın gerçekleşme amacına göre iki farklı histeroskopi çeşidi vardır. Bunlar tanısal histeroskopi ve operatif histeroskopidir.

    Tanısal Histeroskopi Nedir?

    Tanısal histeroskopi rahim üzerinde çeşitli incelemeler yürütmek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Bu uygulama sırasında hastanın vajinasından, histeroskop isimli makinenin kamerası rahmine doğru yönlendirilir. Böylece çeşitli incelemeler yapılabilir. Tanısal histeroskopide gerek görülürse rahim içinden veya rahimde bulunan kitlelerden doku örneği alınabilir. Bu örneklerle biyopsi adı verilen incelemeler yapılabilir. Kısırlığa sebep olan etmenler de tanısal histeroskopi ile araştırılabilmektedir. 

    Operatif Histeroskopi Nedir?

    Operatif histeroskopi, hastalıkların tedavisinde kullanılan gelişmiş ve modern bir uygulamadır. Bu uygulama dahilinde, histeroskop cihazının kamerası vajina yolu ile rahme yönlendirilir. Daha sonra ise kameraya eşlik eden bazı aparatlar ile hastanın rahminde bulunan miyom ve polip gibi kitleler alınır.

    Histeroskopi Neden Yapılır?

    Histeroskopi birçok hastalığın tanı ve tedavi sürecinde kullanılabilmektedir. Histeroskopi yapılabilecek durumlara örnek olarak şunlar verilebilir:

    • Tekrarlayan düşüklerin sebebinin araştırılması.
    • Kısırlığa yol açan faktörlerin tespit ve tedavi sürecinde.
    • Beklenmedik vajinal kanamalarının teşhiş ve tedavi sürecinde.
    • Rahimde yer alan miyom gibi kitlelerin teşhisinde ve tedavisinde.
    • Rahim duvarından veya rahimde bulunan kitlelerden doku örneği almak amacı ile.
    • Çıkarılamayan spirallerin bulunabilmesi ve çıkarılması amacıyla.
    • Rahimdeki doğumsal veya gelişimsel bozuklukların teşhisi ve tedavisi için
    • Rahim kanserinin inceleme ve tedavi sürecinde.

    Bunlara ek olarak daha birçok sebepten histeroskopi işlemi yapılabilmektedir.

    Histeroskopi Ne Zaman Yapılmalı?

    Histeroskopi uygulaması genelde adet kanamaları kesildikten bir hafta sonra yapılır. Böylece rahim üzerinde gerçekleştirilecek olan araştırmalar ve operasyonlar daha düzgün yapılabilir. Doktorunuz en uygun uygulama zamanını sizin de fikirlerinizi alarak seçecek, bu tarihi sizinle paylaşacaktır.

    Histeroskopi Nasıl Yapılır?

    Histeroskopi uygulaması, genel olarak genel anestezi ile yapılır. Uygulama sırasında hastanın vajinası temizlenir. Daha sonra ise özel bir aparat yardımı ile açık konuma getirilir. Böylece histeroskop makinesinin ince kamerası vajinanın içine girebilir. Bu kamera ile rahmin anlık olarak görüntülenmesi yapılır. Gerek görülürse rahim içerisinde yer alan polip ve miyom gibi kitlelerden veya rahim duvarından doku örnekleri alınabilir. Yine bu gibi kitleler operatif histeroskopi kapsamında hastanın rahminden alınabilir. Böylece birçok hastalığın sebepleri araştırılabilir ve tedavileri sağlanabilir.

    Histeroskopi operasyonları sırasında hastanın karın bölgesine kesiler atılmaz. Bu yüzden iyileşme süresi çok daha kısa, iyileşme süreci ise çok daha kolaydır. Bu durum sebebi ile hastalar mümkünse miyom ve poliplerin histeroskopik ameliyatlar ile alınması talep ederler. 

    Histeroskopi İstanbul Fiyatları

    Histeroskopi uygulaması rahim içinin detaylı bir şekilde görüntülenebilmesi, rahimden doku örnekleri alınabilmesi ve bazı kitlelerin vücuttan tahliye edilebilmeleri için kullanılır. Bu uygulama sayesinde tekrarlayan düşüklerin ve kısırlık gibi hastalıkların sebepleri araştırılabilir. Böylece daha başarılı ve isabetli tedaviler mümkün olabilir.

    Histeroskopi birden fazla amaç doğrultusunda kullanılabilmektedir. Bu yüzden histeroskopi fiyatı da değişiklik gösterebilir.

    İstanbul histeroskopi fiyatları ve diğer konular hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Mehmet Bekir Şen’den randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button