Antalya Dış Gebelik Tedavisi 

    Normal bir gebelikte; sperm hücresi tarafından döllenen yumurta bir süre sonra rahme yönelir. Gebelik için kalınlaşmış olan rahim duvarına tutunur. Daha sonra ise burada gelişmeye başlar. Ancak bu süreç her zaman bu kadar sağlıklı bir şekilde işlemeyebilir. Bazı durumlarda, sperm tarafından döllenen yumurta hücresi rahme ulaşamaz. Rahmin dışarısında, genelde fallop tüpleri civarında gelişim göstermeye başlar. Dış gebelik olarak ifade edilen bu durum, kıyasla yaygın bir rahatsızlıktır. Hemen hemen 50 gebelikten 1’i dış gebelik olarak gerçekleşir. Dış gebelik anne adayının sağlığı açısından oldukça zararlı bir durumdur. Bu yüzden fark edildiği takdirde dış gebeliğin sonlandırılması gerekir.

    Dış gebelik tedavisi; anne adayının sağlığı için tehlikeli olan gebeliğin sonlandırılması şeklinde gerçekleşir. Eğer rahim dışında gelişen döllenmiş yumurta, çevre dokulara ve organlara zarar vermişse bu sürece farklı tedaviler de eşlik edebilir. Antalya dış gebelik tedavisi hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Mehmet Bekir Şen’den randevu alabilirsiniz.

    Dış Gebelik Nedir?

    Dış gebelik, döllenen yumurta hücresinin rahimde değil de rahmin dışında, çoğu zaman fallop tüplerinde gelişim gösterdiği gebeliklere verilen isimdir.

    Sperm hücresi, yumurta hücresini fallop tüplerinde döller. Döllenen yumurta bir süre sonra rahme ulaşır ve kalınlaşan rahim duvarına tutunur. Daha sonra ise ideal olarak 9 ay 10 gün boyunca burada gelişir ve doğum gerçekleşir. Dış gebelikte ise durum böyle değildir. Fallop tüplerinde döllenen yumurta hücresi, birtakım sebeplerden rahme ulaşamaz. Gelişimine fallop tüplerinde veya rahim dışı herhangi bir yerde devam eder. Bu da anne adayının genel sağlığı için oldukça tehlikeli bir durumdur. Çünkü rahmin dışında gelişen yumurta hücresi; oradaki dokulara ve organlara zarar verebilir. Bu organlar üzerinde kalıcı hasarlara yol açabilir.

    Dış Gebelik Neden Olur?

    Dış gebelik sebepleri arasında şunlar yer alır:

    • Gebeliğin 35 yaşında veya 35 yaşından sonra gerçekleşmiş olması.
    • Daha önce birden fazla kürtaj yaptırmış olmak.
    • Çikolata kistlerine de yol açan endometriozis hastalığı.
    • Bazı kadın hastalıklarının tedavisinde kullanılan cerrahi operasyonlar.
    • Yumurtalıklarda veya fallop tüplerinde meydana gelmiş olan enfeksiyon hastalıkları.
    • Genetik sebepler.
    • Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar.

    Bunlara ek olarak daha birçok durum dış gebeliğe yol açabilir.

    Dış Gebelik Belirtileri Nelerdir?

    Dış gebelik belirtileri arasında en sık rastlanılanları şunlardır:

    • Vajinal kanamalar, lekelenmeler.
    • Baş dönmesi.
    • Bayılma.
    • Ani başlayan ve bıçak saplanmasını andıran ağrılar.
    • Karnın yalnızca bir tarafında görülen şiddetli ağrı.

    Dış gebelik belirtileri ve belirtilerin şiddetleri kişiden kişiye değişiklik gösterilebilir. Dış gebelikten şüphelenen hastalar vakit kaybetmeden bir kadın doğum uzmanı ile görüşmelidirler. Dış gebelik, zamanında tedavi edilmediği takdirde kısırlık gibi çok ciddi hastalıklara yol açabilmektedir.

    Dış Gebelik Tehlikeli Mi?

    Dış gebelik zamanında tedavi edilmediği takdirde çok tehlikeli olabilir. Rahmin dışında gelişen yumurta hücresi, büyüyerek çevre dokulara zarar verebilir. Yumurtalık ve fallop tüpleri gibi önemli organlar hasar alabilir. Dış gebelik iç kanamalara yol açabilir. Bu durum erkenden fark edilip tedavi edilmediğinde anne adayının hayatı tehlikeye girebilir.

    Dış Gebelik Nasıl Tedavi Edilir?

    Dış gebelik tedavisi; gebeliğin ilerleme durumuna ve hastanın vücudunda gerçekleşen hasarın boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Dış gebelik tedavisinde ilk yapılan şey; hastanın detaylı bir muayenesidir. Bu muayene sırasında dış gebelikten emin olunur. Hasta, iç kanama gibi sağlık sorunları açısından değerlendirilir.

    Dış gebelik tedavisinde; dış gebelik özel bir iğne uygulaması ile sonlandırılır. Daha sonra ise hastanın vücudunda meydana gelen doku ve organ hasarına göre farklı tedaviler tercih edilebilir. Bazı durumlarda bu doku hasarını gidermek için cerrahi uygulamalar kullanılır. Ancak fallop tüplerindeki zararın düzeltilmesi imkansızsa tüpler alınır.

    Dış Gebelik Tedavisi Kaç Gün Sürer?

    Dış gebelik tedavisinin kaç gün süreceği; uygulanan tedavinin kapsamına göre değişebilir. Gebelik sırasında hastanın kanında görülen HCG hormonu, gebelik sonlandıktan sonra bir süre daha kanda görülür. Düzenli aralıklarla hastaya kan tahlili yapılarak bu hormonun kaybolduğundan yani dış gebeliğin sonlandığından emin olmak gerekebilir.

    Dış Gebelik Tedavisi Fiyatları Antalya

    Dış gebelik anne adayının üreme organlarına çok ciddi zararlar verebilir. Bu zararlar bazen şiddetli iç kanamalara bile yol açabilirler. Bu yüzden dış gebelik tedavisini ihmal etmemek gerekir. Dış gebelik tedavisi doktor tarafından hastaya özel olarak planlanan birtakım süreçler içerir. Bu yüzden dış gebelik tedavisi fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Antalya dış gebelik tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi için bizi arayabilir, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Mehmet Bekir Şen’den randevu alabilirsiniz.


    Call Now Button