Antalya Kapalı Polip Ameliyatı
Kadınların üreme sistemleri oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Birçok organın birlikte çalışması ile var olan bu sistem; kadınların üremeleri ve sağlıklı bir bedene sahip olabilmeleri açısından çok önemlidir. Üreme sistemini ilgilendiren organlarda meydana gelen hastalıklar; kadınların doğurganlıklarını ve hormon dengelerini olumsuz etkileyebilir. Polipler de bu hastalıklardan biridir. Birçok organda görülebilen polipler, rahim içerisinde ve rahim ağzında da meydana gelebilirler. Oluştukları bölgeye ve büyüklüklerine göre çeşitli belirtilere yol açabilirler. Genelde iyi huyludurlar ancak bazı durumlarda kötü huylu yani kanseri yapıya da sahip olabilirler. Rahim polipleri, hastaların âdet düzenini etkileyebilir, gebe kalmada güçlük gibi sorunlara yol açabilirler. Genel olarak kadınların hayat kaliteleri üzerinde olumsuz etkileri vardır. Bu yüzden tedavi edilmeleri gerekebilir.
Kapalı polip ameliyatı, rahimde yer alan poliplerin cerrahi yöntemlerle alınmasına verilen isimdir. Bu operasyon sayesinde hastalar sağlıklarına kavuşabilir. Ameliyat sonrasında hastaların hayat kalitesinde hissedilir bir artış meydana gelir. Antalya kapalı polip ameliyatı hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilir, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Mehmet Bekir Şen’den randevu alabilirsiniz.
Polip Nedir?
Polipler, vücudun farklı bölgelerinde görülen, genelde iyi huylu olan kitlelerdir. Bu yazımızda rahim ağzında ve rahim içerisinde görülen poliplerden bahsediyor olacağız. Rahimde görülen polipler çoğu zaman iyi huyludurlar ve belirti vermeden seyrederler. Ancak bazı durumlarda hastaların hayat kalitesini düşüren ciddi belirtilere yol açabilirler. Genelde rahmin fundus isimli bölgesinde oluşurlar.
Rahimde Polip Neden Olur?
Poliplerin hangi sebepten oluştuğu tam olarak bilinmemektedir. Rahim poliplerinin ailevi yatkınlık veya hormon düzeninde meydana gelen bozukluklar sonucu oluştukları düşünülmektedir.
Rahimde Polip Belirtileri Nelerdir?
Rahimde meydana gelen polipler çoğu zaman belirti vermeden seyrederler. Bu yüzden genelde rutin jinekoloji muayeneleri sırasında teşhis edilirler. Rahim polipleri belirtileri arasında en sık rastlanılanları şunlardır:
- Adet düzensizlikleri.
- Ara kanamalar veya lekelenme tarzı kanama.
- Adet kanaması miktarında ve yoğunluğunda artış.
- Cinsel birliktelik sırasında ağrı ve rahatsızlık hissi.
- Cinsel birliktelik sonrasında vajinadan kan gelmesi.
- Kahverengi vajinal akıntı.
- Gebe kalmada güçlük, kısırlık.
Rahimde polip belirtileri ve belirtilerin şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bu hastalığı diğer kadın hastalıklarından ayırmak, hasta için oldukça zordur. Bu yüzden rahimde polip belirtileri benzeri şikâyetleri olan hastalara vakit kaybetmeksizin bir kadın doğum uzmanı ile görüşmeleri önerilir. Böylece rahim polipleri teşhis ve tedavi edilebilir.
Rahimde Polip Tedavisi Nasıl Yapılır?
Rahim poliplerinin tedavisi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Genelde tedavi, poliplerin düzenli olarak doktor kontrolünden geçmesi ve hastanın şikâyetlerini dindirecek ilaçlar reçete edilmesi ile yapılır. Ancak bazı durumlarda polipler çok daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu polipler, kapalı polip ameliyatı ile hastanın rahminden alınırlar. Böylece hastalar şikâyetlerinden kurtulabilirler.
Kapalı Polip Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kapalı polip ameliyatı doktor tarafından hastaya özel olarak planlanan birtakım süreçler içerir. Bu süreçlerin planlanması hasta ile birlikte yapılır. Hastanın talepleri ve şikâyetleri dikkatlice dinlenir. Gerekli muayeneler yapılır. Elde edilen bulgular eşliğinde ameliyat planlaması yapılır.
Kapalı polip ameliyatı genel anestezi veya sedasyon altında yapılan bir operasyondur. Yani hastalar herhangi bir ağrı hissi duymazlar. Operasyon histeroskop isimli modern ve teknolojik bir cihaz yardımı ile gerçekleşir. Histeroskop isimli cihazın kamerası hastanın vajinasından rahme doğru yönlendirilir. Kamera ile anlık görüntülenmesi yapılan polip, hastanın rahminden başarı ile alınır. Operasyon çoğu zaman yarım saatten kısa bir sürede tamamlanır.
Kapalı Polip Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Kapalı polip ameliyatı oldukça modern ve gelişmiş bir uygulamadır. Bu uygulama sırasında hastanın karın bölgesine kesi atılmaz, dolayısıyla dikiş de gerekmez. Operasyondan sonra hastalar bir süre dinlendirildikten sonra taburcu edilirler. Hastalar birkaç gün içerisinde büyük oranda iyileşebilir ve günlük yaşamlarına geri dönebilirler. İyileşme süreci boyunca ağır fiziksel aktivitelerde bulunmamak gerekir. Doktor tavsiyelerine uymak ve kişisel hijyene dikkat etmek iyileşme sürecinin daha hızlı geçmesini sağlayacaktır.
Rahimde Polip Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Rahim polipleri tedavi edilmedikleri takdirde ciddi sıkıntılara yol açabilirler. Bu sıkıntılar arasında kısırlık gibi istenmeyen durumlar vardır. Ayrıca bazı polipler kötü huylu yapıda yani kanserli olabilirler. Kanserli polipler ne kadar erken teşhis edilirlerse o kadar kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler. Bu yüzden rahim polipleri ihmal edilmemelidirler.
Kapalı Polip Ameliyatı Fiyatları Antalya
Polipler, vücudun birçok bölgesinde görülebilirler. Kadınların rahim ağızlarında ve rahimlerinin içinde de oluşabilirler. Rahim polipleri doktor tarafından hastaya özel planlanan uygulamalarla tedavi edilirler. Bu tedaviler arasında en sık kullanılanlarından biri de histeroskopik polip ameliyatı yani kapalı polip ameliyatıdır. Kapalı polip ameliyatının kapsamı kişiden kişiye değişebilir. Bu yüzden kapalı polip ameliyatı fiyatları da değişiklik gösterebilmektedir.
Antalya kapalı polip ameliyatı fiyatları ve diğer konular hakkında bilgi almak için bizi arayabilir, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman isimlerden olan Op. Dr. Mehmet Bekir Şen’den randevu alabilirsiniz.